Všechny recepty

Čevabčiči

cevabcici

Tuto pochoutku jsem vyzkoušel poprvé před mnoha lety na putovním výletě v Černé hoře. Zapamatoval jsem si především chuť a vůni kořenící směsi, zvané Čubrica. Tato rostlinná varianta je z klasické hnědé čočky a za originálem myslím vůbec nezaostává INGREDIENCE hnědá čočka, namočená přes noc cibule česnek sůl ovesná mouka olej na smažení   SMĚS […]

Chilli sin carne

Chilli-sin-carne

Tento recept si o rostlinnou variantu dlouho říkal. Hlavně svým původním názvem (Chilli s masem). A vzhledem k tomu, že už originál obsahuje fazole, tak nebyl problém jej jako plnohodnotný pokrm vytvořit.   INGREDIENCE cibule česnek zelenina dle chuti (mrkev, květák, cuketa, paprika) chilli papričky – vločky, sušené, pasta nebo celé pohanková nebo ovesná mouka […]

Obědový Boršč

borsc

Boršť pro mne není „jen polévka“. Považují ho za skvělý a plnohodnotný hlavní pokrm. Krom zeleniny do něj dávám cizrnu a dělám jej bez tomaty. Jsem přesvědčen, že v původním ruském či ukrajinském jídle před staletími pochopitelně rajčata nebyla  Nicméně pro ty, kteří chuť rajčat milují, stačí přidat tomatu, protlak nebo čerstvá rajčata během přípravy. […]

Sečuánská směs

Secuan_n

Rostlinná varianta receptu, který využívá specifika pokrmů z čínské oblasti Sečuán (S’-čchuan). Je postavený na výrazné vůni sečuánského pepře, černých houbách Jidášovo Ucho a bílém zelí, které je součástí směsi. Zelenina je pak dochucena klasickou paletou asijských chutí – chilli, česnekem a sojovou omáčkou.   INGREDIENCE: zelí mrkev houba jidášovo ucho cibule fermentovaná sojová omáčka […]