Čevabčiči

cevabcicicevabcici

Tuto pochoutku jsem vyzkoušel poprvé před mnoha lety na putovním výletě v Černé hoře. Zapamatoval jsem si především chuť a vůni kořenící směsi, zvané Čubrica. Tato rostlinná varianta je z klasické hnědé čočky a za originálem myslím vůbec nezaostává

INGREDIENCE

  • hnědá čočka, namočená přes noc
  • cibule
  • česnek
  • sůl
  • ovesná mouka
  • olej na smažení

 

SMĚS KOŘENÍ ČUBRICA

  • sladká mletá paprika
  • trocha uzené mleté papriky
  • pepř
  • chilli
  • sušená saturejka
  • pískavice – řecké seno

 

POSTUP

Předmáčenou čočku uvaříme do měkka, až se začne rozpadat. Vyndáme a necháme vychladnout. Připravíme si směs koření smícháním všech složek. Pak oloupeme cibuli a pokrájíme na krátkou nudličky. Osmažíme cibuli na oleji až do hněda. Necháme vychladnout. Studenou čočku dáme do mísy a pomocí rukou nebo šťouchadla na brambory ji rozmělníme. Vmícháme směs koření, utřený česnek, trochu oleje, sůl a ovesnou mouku. Vytvoříme jednolité těsto, ze kterého děláme malé šišky. Ty pak smažíme na rozpáleném oleji.

Klasicky se podává s hořčicí, čerstvou cibulí na kolečka a bramborem či pečivem.

Dobrou chuť 🙂


Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Čevabčiči”