Chilli sin carne

Chilli-sin-carneChilli-sin-carne

Tento recept si o rostlinnou variantu dlouho říkal. Hlavně svým původním názvem (Chilli s masem). A vzhledem k tomu, že už originál obsahuje fazole, tak nebyl problém jej jako plnohodnotný pokrm vytvořit.

 

INGREDIENCE

  • cibule
  • česnek
  • zelenina dle chuti (mrkev, květák, cuketa, paprika)
  • chilli papričky – vločky, sušené, pasta nebo celé
  • pohanková nebo ovesná mouka
  • rostlinný olej (olivový je super)
  • tomata (protlak, nebo čerstvá pokrájená rajčata)
  • melasa (nebo jiné neubližné sladidlo – med, datlová pasta)
  • sůl (mořská nebo himalájská)

 

Fazole (různé druhy, nejlépe vypadá mix) si přes noc namočíme a pak dáme do tlakového hrnce uvařit do měkka. Ten kdo ochutnal takto doma připravené fazole, už nikdy nebude chtít ty z konzervy. Trochu vody z fazolí si můžeme uschovat a použít na zahuštění pokrmu místo vody.

Cibuli pokrájíme na větší kusy, a dáme do hrnce vařit v menším množství vody. Po cca 10 minutách přidáme pokrájenou zeleninu a tomatu a vaříme do změknutí. Pak dáme fazole, chilli (v té formě jakou máme) a zahustíme moukou. Chvilku ještě povaříme a pak vypneme var.

Osolíme, osladíme melasou, přidáme utřený česnek a kvalitní olej.

Podávat můžeme s plackou, chlebem, dobré jsou i jáhly nebo pohanka.

Dobrou chuť :)


Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Chilli sin carne”