Kurzy vaření – arabská kuchyně

arabskyarabsky

Kurz léčivého vaření, zaměřený na arabskou kuchyni. Hlavními aktéry budou opět chutě a vůně tradičních surovin regionu. Vyzkoušíme si všestrannost cizrny, zakusíme intenzivní vůni římského kmínu, exotikou chuť sezamové pasty a omamnou sladkost datlí.

Prvním pokrmem bude marocký Tajin, který se naučíme připravovat se zeleniny, datlí a mandlí. Abychom však zůstali věrni léčivé přípravě, přílohu kuskus budeme dělat originálně z jáhel. Jako další si vytvoříme lilkovou pomazánku Baba Ganoush, tolik oblíbenou v celé Levantě. Známý cizrnový karbenátek Falafel pochází z Egypta. Typická chuť sezamové pasty tahini bude vévodit naší polévce. A na závěr si upečeme datlové paštičky Ma´amul.

Kurz je vhodný pro úplné začátečníky i ostřílené kuchaře, kteří chtějí objevit rostlinné vaření nebo kuchyni arabského světa. Vše si vyzkoušíte prakticky a nebude potřeba si nic psát ani poznamenávat. Po skončení kurzu každý účastník obdrží přehledná skripta v pdf, kde bude vše uvedeno.


Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Kurzy vaření – arabská kuchyně”